راهنمای نویسندگان

  اصول کلی:

1. مجله از چاپ مقالاتی که به طور کامل یا بخشی از آن در مجلات دیگر به چاپ رسیده باشد معذور است.
2. مسئولیت صحت و سقم مطالب به عهده نویسنده یا نویسندگان مقالات است.
3. مجله حق رد، قبول، اصلاح، ویرایش و خلاصه نمودن مقالات را برای خود محفوظ می‌دارد.
4. مقالات ارسالی مسترد نخواهند شد.

 

ارسال (سابمیت) مقالات:


برای ارسال مقالات لطفا از سیستم ارسال برخط و الکترونیک مجله به نشانی http://jmmc.mums.ac.ir اقدام فرمایید. در صورت وجود هرگونه مشکل، می توانید از طریق رایانامه مجله به نشانی journal.jmmc@gmail.com اقدام به ارسال مقاله‌تان فرمایید. مقالات تنها در صورتی که اختصاصا برای مجله نظام پزشکی مشهد ارسال شده باشند، پذیرفته خواهند شد.

 

آماده‌سازی مقالات:

مقالات باید به فرمت Microsoft Word 2007 تهیه و ارسال شوند. تمام مقالات ارسال شده به مجله سازمان نظام پزشکی مشهد باید بر اصول اعلام شده در "الزامات یکنواخت برای مقالات ثبت‌شده در مجلات زیستی-پزشکی" منطبق باشند که توضیح آنها در ادامه آورده شده است.

 

1. مقاله پژوهشی: این مقالات می‌بایست شامل صفحه عنوان، چکیده، مقدمه، روش کار، یافته‌ها، بحث و نتیجه­گیری، سپاسگزاری، منابع (به انگلیسی)، چکیده به زبان انگلیسی و ضمائم (جداول، نمودارها و تصاویر) ‌باشد.

  • صفحه عنوان بایستی شامل عنوان کامل مقاله، عنوان کوتاه مقاله، نام و نام خانوادگی، رتبه و درجه علمی، رشته تحصیلی، گروه آموزشی، دانشکده، دانشگاه ، شهر و کشور برای هر یک از نویسندگان و شماره تلفن، نمابر، نشانی و آدرس پست الکترونیک نویسنده مسئول که مورد مکاتبه و تماس خواهد بود، باشد.
  • چکیده مقاله پژوهشی بایستی دارای بخش‌های مجزای پیش‌زمینه، روش‌ها، یافته‌ها و نتیجه‌گیری ‌باشد که حداکثر در 250 کلمه تهیه و در پایان آن تعداد 3 تا 5 کلید واژه درج گردد. چکیده انگلیسی باید دقیقاًً مطابق با چکیده فارسی تهیه گردد. بهتر است برای انتخاب کلیدواژه­‌ها از واژه‌­های MeSH  استفاده شود (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/).  
  • مقدمه باید سابقه مطالعه، دلیل، اهمیت و هدف مطالعه را به طور خلاصه بیان کند.
  • روش ­ کار می‌بایست در حدی شفاف نوشته شود که دیگران بتوانند عین پژوهش را دقیقاً تکرار کنند. چنانچه داده‌ها با استفاده از پرسشنامه یا چک لیست جمع‌آوری شده‌اند ضمیمه کردن آن الزامی است. در مورد پرسشنامه‌های استاندارد، ذکر مرجع و مشخصات ضروری است. روش آماری و برنامه رایانه‌ای استفاده شده حتماً باید قید گردد.
  • یافته­‌ها باید در قالب متن، جدول و نمودار ارائه شود. محتوای جداول نباید مجدداً در متن تکرار شود و بجای آن به شماره جدول ارجاع داده شود. تعداد جداول،‌ نمودارها و تصاویر نباید مجموعا از 6 عدد بیشتر باشد. جداول باید در صفحات جداگانه تایپ و به ترتیب استفاده در متن شماره‌گذاری شوند. جداول بایستی دارای عنوان در قسمت بالا باشند و در صورت نیاز به توضیح، در زیر جداول به صورت زیرنویس قید گردد. نمودارها و تصاویر ارسالی باید از وضوح کافی جهت چاپ برخوردار باشند و در صفحات جداگانه تهیه و شماره و عنوان در زیر آنها قید شود.
  • بحث و نتیجه‌‌گیری باید شامل مقایسه نتایج به دست آمده با نتایج مطالعات مشابه باشد. جزئیات یافته‌ها نباید مجدداً در بحث تکرار شود و باید بر جنبه­های جدید و مهم مطالعه و برداشت‌های اصلی از نتایج به دست آمده تأکید شود.
  • سپاسگزاری باید از تمامی افرادی که جزو نویسندگان نمی­باشند و در زمینه علمی، نوشتاری و ... کمک کرده‌­اند و همچنین از سازمان­های تأمین کننده منابع مالی و امکانات مورد نیاز، قدردانی به عمل آید.
  • تضاد منافع: هرگونه تضاد منافع علمی و یا مالی مرتبط با پژوهش باید ذکر شود. همچنین در صورت دریافت پژوهانه برای انجام پژوهش سازمان یا موسسه حمایت کنند (منبع پزوهانه) باید ذکر شود.

 

2. نامه به سردبیر: این نوع مقالات بایستی در زمینه نقدی بر مقالات قبلی، تحلیل یک موضوع مرتبط با مسائل جامعه پزشکی، گزارش و نقد گردهمایی­های پزشکی باشد و حداکثر با حجم 800 کلمه تهیه گردد. این مقالات نیاز به بخش‌های مذکور برای مقالات پژوهشی ندارند. امکان ذکر حداکثر 5 منبع برای این نوع مقالات وجود دارد.  

3. مقالات علمی - ترویجی: این مقالات با هدف آموزش تازه‌های علم پزشکی، آموزش صحیح مطب داری، نحوه برخورد صحیح با بیماران، معاینات ضروری و اخلاق پزشکی با تمرکز بیشتر بر گروه هدف پزشکان عمومی نگارش می‌شوند. مطالب باید حداکثر 2000 کلمه باشند.

یکی از مقالات علمی ترویجی در هر شماره در صفحه «اقدامات هدفمند در مطب» ارائه ‌می‌شود که به بررسی یک شکایت شایع بیماران در مراجعه به مطب می‌پردازد. در این مطلب ارائه‌ی راهنمایی‌های مفید برای مدیریت و تشخیص سریع بیماران در مطب به پزشکان عمومی مورد هدف قرار گرفته است. محتوای مطالب باید به گونه ای تنظیم گردد که (1) همکار محترم پزشک قادر باشد با استفاده از معاینات، سؤالات و درخواست آزمایش‌ها خود را به تشخیص مشکل بیمار نزدیک کند (2) وقت و سرمایه مالی بیمار یا سیستم های بیمه‌گر را با  آزمایش‌های غیرضروری هدر ندهد و (3) بداند چه زمانی بیمار را به پزشک متخصص ارجاع دهد. ساختار این مقالات «اقدامات هدفمند در مطب»  می‌بایست مطابق اصول زیر باشد:

   1. در «مقدمه» اهمیت و کلیات بیماری به طور اجمالی مطرح می‌گردد.
   2. سؤالهایی که لازم است حتما در شرح حال پرسیده شوند، مطرح می‌شوند.
   3. مواردی که با توجه به منطقه جغرافیایی ایران و سایر دلایل باید rule out شوند، یادآوری می‌گردند.
   4. معایناتی که حتما لازم است انجام شوند، توضیح داده می‌شوند.
   5. آزمایش‌هایی و اقدامات پاراکلینیکی که در وهله اول لازم هستند انجام شوند تا به تشخیص کمک کنند، توضیح داده می‌شوند.
   6. خلاصه‌ای از درمان‌های لازم ارائه می‌گردد.

 

4. صفحه پل: این صفحه، پل ارتباطی سازمان نظام پزشکی مشهد با اعضا و خانواده محترم آنهاست. در این صفحه به معرفی تجربیات تلخ و شیرین حرفه‌های مختلف پزشکی به قلم اعضا یا همسر و فرزندان آنها پرداخته می‌شود. مطالب باید کمتر از 500 کلمه باشد.

5. صفحه بوسه‌ای بر دستان پزشکان: در این صفحه به معرفی شاغلین حرف پزشکی که جان خود را ایثارگونه در راه بیماران به مخاطره انداخته‌اند، پرداخته می‌شود.

 

لطفا به رعایت نکات زیر نیز توجه فرمایید:

   1. مقاله ارسالی باید با توجه به آیین نگارش زبان فارسی نوشته شود و در مواردی که از اصطلاحات زبان خارجی استفاده می‌گردد اصل کلمات به زبان اصلی در داخل پرانتز یا زیرنویس اضافه شود.

   2. تمامی مقالات باید دارای منابع مرتبط باشند. کلیه منابع بایستی به زبان انگلیسی نوشته شوند و در متن مقاله داخل پرانتز شماره‌گذاری و در انتهای مقاله به ترتیب ورود در متن به صورت زیر نوشته شوند.

   3. چاپ مقاله‌ای که قبلاً در همایش‌ها به صورت سخنرانی یا پوستر ارائه و در خلاصه مقالات، منتشر شده است، بلامانع می‌باشد.

   4. نویسندگان مقاله طی نامه‌ای موافقت کتبی خود را بر اساس ترتیب نام نویسندگان امضا نموده و انتقال حق مؤلف و مجوز نشر (Copyright) را به مجله سازمان نظام پزشکی مشهد واگذار می‌نمایند (رعایت این مورد الزامی می باشد در صورت عدم ارسال فایل مذکور، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد).

 

روش نگارش منابع:

منابع و مآخذ مقاله باید تماما به زبان انگلیسی و به شیوه ونکوور نوشته شود، بدین صورت که منابع به ترتیب استفاده از آنها در متن شماره گذاری و در پرانتز مشخص می­گردد و در پایان مقاله به ترتیب نوشته می­‌شود.

 

  منابع فارسی:

 Book:

 

Latifi M. Snakes of Iran. Tehran: Publications of Iran Department of Environment; 1991. (In Persian)

 

Article:

Tabibi SJ, Kakhani MJ, Ehsani-Chimeh E. An Evaluation of the Outsourcing Strategy in Supportive Services in the Hospitals Affiliated to the Ministry Of Health and Medical Education. (In Persian) Journal of Health Administration. 2008;10:59-66.

 

منابع خارجی:

 

Book:

Grubb A, Laing J. Principles of Medical Law. 2nd ed. New York: Oxford University Press; 2004.

 

Chapter in book:

Palmer PJ. The heart of a teacher. In: Ornstein AC, Behar-Horenstein LS, Pajak EF, editors. Contemporary issues in curriculum. 3rd ed. Boston: Allyn and Bacon; 2003. p. 285-93.

 

Journal Article:

Studdert DM, Mello MM, Gawande AA, Gandhi TK, Kachalia A, Yoon C, et al. Claims, errors, and compensation payments in medical malpractice litigation. N Engl J Med 2006;354:2024-33. 

 

Website:

Healthcare Salaries. General practitioner salary [Internet]. 2012 [Cited 2013 Jul 23]. Available from: http://www.healthcare-salaries.com/physicians/general-practitioner-salary-gp

 

Conference Paper:

Afshari R. Opioid poisoning and medical complications in Asia pacific region. In: Proceedings of the 10th Annual Congress of Asia Pacific Association of Medical Toxicology; 2011 Nov 11-14; Penang, Malaysia. p.48.

 

برای آشنایی و مشاهده نمونه های بیشتر از نحوه رفرنس نویسی مقالات به نشانی زیر مراجعه فرمایید:

 http://www.nlm.nih.gov/bsd/uniform_requirements.html